Storm Digital werkte de afgelopen periode in samenwerking met Smartly.io aan een innovatieve en internationale automated video case voor KLM. En we delen deze toffe case natuurlijk graag met je.

Aan deze case werkten deze Stormvogels mee

 • Nicky Ribbers

  Nicky Ribbers

Onze aanpak

Door middel van A/B tests in vier verschillende landen, met diverse formats, zijn waardevolle en relevante inzichten verzameld. Hieruit bleek dat video en statische beelden gecombineerd in één advertentieset zorgen voor een uplift in de campagneresultaten, vergeleken met de traditionele opzet met alleen statische beelden. Daarnaast bleek uit de resultaten dat een meer gepersonaliseerd template beter presteert dan een algemeen template. Dit kon worden getest door de campagne te koppelen aan een dynamische feed.

 • Social Media Marketing

  KLM loopt ver voor op het gebied van digitale innovatie in de travel industry. Vooral wanneer het gaat om social media. De reis die een klant aflegt richting een boeking is relatief lang en benodigt een samenhangende en doordachte aanpak voor alle stappen in het beslissingsproces. KLM bepaalt haar acquisitie op basis van de inzichten die voortkomen uit de resultaten van de stappen van de onderzochte customer journeys. Video speelt hierin al een belangrijke rol in het proces, maar het schalen van video advertising op social media was tot voor kort een uitdaging met de vele bestemmingen en markten die KLM overal ter wereld bedient.

  Personaliseren en automatiseren zijn de belangrijkste componenten om het gebruik van video te schalen en in te kunnen spelen op een optimale gebruikerservaring in de gehele customer journey. Handmatig honderden gepersonaliseerde video’s toevoegen voor verschillende bestemmingen was vanzelfsprekend niet haalbaar. Daarom ging KLM in samenwerking met Storm Digital en Smartly.io op zoek naar een passende oplossing.

  Nicky Ribbers, Programmatic Consultant bij Storm Digital: “De video templates worden gemaakt door creatieve en informatieve componenten uit de dynamische feed te halen. Deze feed bevat bijvoorbeeld bestemmingsinformatie en de bijbehorende statische visuals. Gedurende de campagne is er geadverteerd op basis van de tien meest geboekte bestemmingen van elk testland. De statische beelden worden door het template omgezet naar een video die altijd de meest populaire bestemmingen bevat. Deze templates blijken een zeer succesvolle toevoeging aan onze upper-funnel prospecting laag.”

  Het toevoegen van video templates aan de creatieve mix resulteerde in een duidelijke toename in clicks en daarmee ook in traffic naar de website.

  Meer over deze dienst
#
#
#
#

De toegevoegde waarde van video in onze social media advertenties was bij ons bekend, maar we hadden nog geen oplossing om video’s schaalbaar te maken en te personaliseren voor onze wereldwijde performance-driven social campagnes. Video Templates maken het mogelijk om op een makkelijke manier inspirerende dynamische video’s voor elke KLM bestemming ter wereld te creëren.

Martine van der LeeDirector of Social Media, KLM

Klinkt goed!

Ik kom graag eens kletsen onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

Ook toffe dingen doen?

Word een Stormvogel en bouw mee aan gave cases voor gave bedrijven!

Bekijk vacatures