• 30Meer impressies t.o.v. andere maanden
 • 56Meer conversies t.o.v. andere maanden

Videoland stond voor de lancering van het tweede seizoen van Nieuwe Buren, een Nederlandse dramaserie van RTL.

Aan Storm Digital de vraag om deze nieuwe exclusieve serie digitaal te promoten bij het Nederlands publiek en te zorgen voor nieuwe aanmeldingen binnen de promo periode.

Aan deze case werkten deze Stormvogels mee

 • Nadine Sjerps

  Nadine Sjerps

 • Bregita Postema

  Bregita Postema

 • Ger Veldkamp

  Ger Veldkamp

 • Vi Nguyen

  Vi Nguyen

 • Leola de Vries

  Leola de Vries

Onze aanpak

 • Cross Channel Strategie

  Gestart met het vaststellen van de juiste KPI’s; awareness en conversie (promo aanmeldingen), hebben we vervolgens de volledige digital strategie uitgewerkt. Door het invullen van de gehele customer journey, en creatie van online materiaal in eigen beheer, hebben we kanalen optimaal op elkaar afgestemd.

  See-Think-Do Vanuit Social hebben we ingezet op Facebook en Instagram. Voorafgaand aan de livegang hebben we teaser video’s ingezet (see fase) om de audiences op te bouwen die we vervolgens in de Think fase een vervolg uiting (Canvas) hebben laten zien. Naast Canvas hebben we ook linkads ingezet waarbij we hebben getest met een cinemagraph v/s een statische linkad.

  Via Display hebben we rich media ingezet voor het creëren van bereik. Hierbij hebben we een Homepage takeover ingezet op Nu.nl op vrijdag. Opvallend was, waarbij we de cijfers hebben vergeleken met een eerdere HPTO op zaterdag, dat het bereik op zaterdag lager lag. In het weekend zien we echter wel een verschuiving van desktop naar mobiele gebruikers.

  Om een consistent verhaal neer te zetten, hebben we op de affiliates dezelfde uitingen gedeeld die ook op Display zijn ingezet. Affiliates hebben we ingezet om de groep af te vangen die niet in de customer journey werden opgevangen door de uitingen vanuit de andere kanalen. Dit leverde nog substantieel extra conversies op.

  In de think fase hebben we ingezet op interesse, specifieke domeinen en audiences. Zo hebben we bijvoorbeeld ook gebruik gemaakt van Search Audiences via DoubleClick. Alle bezoekers die niet converteerden vanuit alle kanalen werden meegenomen in de social, display en SEA retargeting strategie.

  Vanuit SEA hebben we alle bezoekers die zochten op Nieuwe Buren of Nieuwe Buren 2 opgevangen. Voorafgaand aan de campagne stonden deze advertenties al live om deze relevante doelgroep op te vangen. Zo konden we ze later op Display bijvoorbeeld retargeten. Maar ook tijdens de campagneperiode konden we bezoekers terug halen om ze te laten converteren via Search.

  Vanuit de interface hebben we ook GSP campagnes ingezet, waarbij we adverteerden binnen Gmail voor deze nieuwe serie. Deze targetten we op een Similair Audience van een Custom Match doelgroep van Videoland.

#
#
#
#

“Ik ben trots op de prestaties die we gezamenlijk hebben bereikt binnen de samenwerking met Storm Digital, never stop improving!”

Danny ScheursOnline Marketingmanager RTL

Klinkt goed!

Ik kom graag eens kletsen onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

Ook toffe dingen doen?

Word een Stormvogel en bouw mee aan gave cases voor gave bedrijven!

Bekijk vacatures