Retail producten verkopen in de Facebook News feed. Het kan.

Als één van de eerste bedrijven in Nederland begon SUITSUPPLY, in samenwerking met Storm Digital, met het uitrollen van Facebook Dynamic Retargeting. Niet alleen in Nederland, maar ook in een 20-tal overige landen zoals Groot Brittanië, Verenigde Staten en Duitsland.  Wat zijn de benodigdheden en hoe hebben wij dit aangepakt?

Aan deze case werkten deze Stormvogels mee

 • Bastiaan Tienstra

  Bastiaan Tienstra

Gebruikte diensten

 • Social Media Marketing

  Het klinkt eigenlijk heel simpel. Maak een product-feed en implementeer de meet pixel. Start vervolgens de campagne en ga lekker onderuit in je stoel zitten wachten op succes. Nee, zo werkt het helaas niet. Een succesvolle campagne is gebaseerd op kennis en aanpassingsvermogen. Het is een constante zoektocht naar de beste creatives, doelgroepen en de meest optimale bieding. Blijven testen op zoek naar het ultieme resultaat.

  Er bestaat dus niet één waarheid in social advertising. Verschillende landen vereisen een verschillende aanpak. Bij SUITSUPPLY zagen we bijvoorbeeld grote verschillen in CTR wanneer we wel of niet de prijs toonden. Per land verschilde dit enorm. Belangrijk dus om constant land specifiek te testen en te evalueren.

  De vraag van SUITSUPPLY begin 2015 was simpel; ‘Help ons bij de opzet van dynamische retargeting en zorg dat de ROAS minimaal X-% is’. Deze eis hebben we gehaald en inmiddels ver naar boven bijgesteld. Inmiddels live in 19 landen met een sterk verbeterende lijn waarbij het plafond nog niet lijkt bereikt.

  Door een goede samenwerking met SUITSUPPLY is Storm Digital in staat om continu verbeteringen door te voeren. We blijven op zoek naar nieuwe ontwikkelingen en denken graag proactief met de klant mee.

Een DPA (Dynamic Retargeting Campagne) is niet alleen een kwestie van aanzetten. Door een intensieve samenwerking met SUITSUPPLY en zoektocht naar het maximale worden er resultaten behaald die wij niet hadden kunnen voorspellen.

Bastiaan TienstraSocial Media Consultant

Klinkt goed!

Ik kom graag eens kletsen onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

Ook toffe dingen doen?

Word een Stormvogel en bouw mee aan gave cases voor gave bedrijven!

Bekijk vacatures