Fullstack Fest 2019!

Storm Digital

Storm Digital in events

Wat hebben een professor in superman-pak, Houdini en sociaal netwerk Yubl met elkaar gemeen? Precies! Ze kwamen allemaal aan bod tijdens Fullstack Fest 2019!

Een hele delegatie Stormvogels bestaande uit Arjan, Daan, Dave, Boris en Robin is afgelopen week afgereisd naar Sitges, Barcelona. Hier hebben zij, naast het drinken van heerlijke cervezas deelgenomen aan Fullstack Fest 2019. Drie dagen vol met interessante sprekers over “de toekomst van serverless” tot de aankomende “CSS Houdini”. Wij geven jou de beste take-aways:

Een sociaal netwerk zonder servers, huh?
Oké, om heel eerlijk te zijn, serverless is niet echt zonder servers. In principe is “serverless” een service die onder andere wordt aangeboden door Amazon. Het idee van een serverless architectuur is om de functies van je applicatie los van elkaar te bouwen, zodat ze in principe overal ter wereld gehost kunnen worden. Hierdoor heb je dus geen eigen server nodig! Het grote voordeel hiervan is dat je geen ongebruikte servercapaciteit hebt en dat je makkelijk je applicatie omhoog kan schalen bij een grote stijging in verkeer, wat vanzelfsprekend betekent dat je veel kosten bespaart!

3D, AR en VR op het web
Een andere interessante talk ging over de toekomst van web-animatie. In de nabije toekomst zijn er namelijk geen platte 2D-pagina’s meer, maar komt er een dimensie bij. Met JavaScript en CSS zal het mogelijk zijn om 3D modellen van producten in te laden, waardoor bezoekers van een website een product van elke mogelijke hoek kunnen bekijken, in plaats van statische foto’s. Ook wordt er verwacht dat Virtual Reality, (denk aan zo’n bril waar je je telefoon in kan zetten) populairder zal worden op het web. Dat betekent dat je straks je VR-bril op zet en dan sta je gewoon ‘in’ een 360-graden website.

Ook interessant
Verdere talks gingen over bijvoorbeeld CSS Houdini, waarmee je je eigen CSS definities kunt schrijven en de browser vertelt hoe hij dit moet toepassen op jouw website. Ook veelbesproken was WebAssembly, een mogelijke vervanger van JavaScript, die zowel op een server als in een browser werkt. In combinatie met de programmeertaal Rust, schijnt dit erg krachtig te zijn.
Naast alle technische talks was er ook een enkele gefocust op het presteren van je team en hoe je, ondanks dat deze prestaties “probably fine” zijn, je team nog beter kan laten presteren.

Voor herhaling vatbaar
Misschien voor de mensen buiten het tech-team iets minder, maar dit event was zeker een aanrader. De dagen met lezingen werden elke dag afgesloten door een koud biertje, gevolgd door een heerlijk avondmaal in een van de vele restaurantjes in Sitges. Al met al een productieve en vermakelijke 4 dagen!

Wil je meer weten over Fullstack Fest of wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op!

Gerelateerde blogs

in events

De ins en outs van Social Marketing Day 2019

Storm Digital

Storm Digital

Op donderdag 10 oktober gingen we vroeg uit de veren om aanwezig te zijn bij de Social Marketing Day 2019 in Rotterdam. De dag bestond uit verschillende interactieve sessies, cases, succesverhalen en trends gepresenteerd door een groot aantal inspirerende sprekers. Kortom: een drukke, maar leerzame, dag! Voor alle mensen die niet aanwezig konden zijn, zetten […]

Lees verder
in events

Stormvogels op DMEXCO!

Storm Digital

Storm Digital

Collega’s Willemijn, Caren, Aukeline en Koen bezochten op 11 & 12 september de grootste Digital Marketing expo en conferentie dat Europa rijk is: DMEXCO in Keulen. Het thema dit jaar was: “Trust in you”. Vertrouwen is in deze drieledig:  Vertrouwen van de consument in bedrijven/merken Vertrouwen van de bedrijven in haar werknemers Vertrouwen van de […]

Lees verder
in events

Mark en Bob waren naar de GMP Summit in Dublin!

Storm Digital

Storm Digital

GMP Summit Dublin: “Marketeers zijn wetenschappers in de social sciences”  Dinsdagochtend 3 september was het zover, collega’s Bob & Mark zijn uitgenodigd voor het jaarlijkse Google Marketing Platform Summit in Dublin. En ze hebben er zin in! Na een heerlijke lunch  trapte Mick Hodgins – GMP Director en gastheer van het event, af op Google’s […]

Lees verder