Conversieratio Optimalisatie

Verhoog je digital marketing effectiviteit met CRO!

Een digital marketingcampagne kan nog zo goed zijn, maar zonder een goed converterende website is zo’n campagne weinig waard. Conversieratio optimalisatie (CRO) richt zich op het oplossen van conversieproblemen en het verbeteren van websites. Op die manier vinden bezoekers gemakkelijker hun weg en gaan ze sneller tot een aankoop of bestelling over. Zo draagt CRO heel direct bij aan het realiseren van een hoger rendement van digital marketingcampagnes.

Conversieratio optimalisatie begint bij analyse

Er zijn tientallen manieren om het aantal conversies op een website te verhogen. In veel gevallen begint het proces met een speurtocht in de data uit analyticssoftware. In deze gegevens kunnen al veel mogelijke problemen worden gevonden. Soms kan een kwalitatieve analyse, zoals user feedback of user testing, leiden tot een nog uitgebreider beeld.

Expert reviews en testing

De volgende stap is het oplossen van die gevonden problemen. Voor veelvoorkomende problemen passen we expert reviews toe. Daarbij kijkt een ervaren CRO-consultant naar de website en geeft deze op basis van algemeen geldende usability- en conversieregels adviezen om de conversie te verbeteren. Vervolgens passen we vaak A/B tests of multivariate tests toe. Hierbij testen we diverse varianten van een pagina op live bezoek op de website. Zo wordt eenvoudig achterhaald welke variant het beste converteert.

Kies Storm Digital voor uw Conversieratio optimalisatie

Volgens Storm Digital zijn de ingezette online (en offline) marketingactiviteiten altijd één geheel. Dat geldt zeker voor conversieratio optimalisatie. Resultaatgericht denken en verder kijken dan het ene marketingkanaal lang is: het zit diepgeworteld in de cultuur van onze organisatie. Daarom gebruiken we een mix van onze kennis van webanalytics, usability, webdevelopment en digital marketing om (mobiele) websites en apps beter te laten converteren.

Conversieratio Optimalisatie staat voor:

  • Partnership met Optimizely
  • Data, creatie en onderzoek onder één dak
  • Kwalitatieve analyse
  • Expert Reviews
  • Integratie over alle online kanalen
Sharing is caringShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedIn

Klinkt goed!

Ik kom graag eens kletsen onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

Wij werken o.a. voor: