Social Media Marketing

Van groot bereik naar specifieke targeting: social marketing als online allrounder.

Gemiddeld brengen we 30% van onze online tijd door op social media. En – eerlijk is eerlijk – ook wij kijken wel eens een filmpje van een skateboardende kat of hyperactieve geitjes.

Gelukkig is er meer. Zo liken we de dagelijkse selfies van onze vrienden en familie op Facebook, laten we ons inspireren op Instagram, lezen we via #bzv mee op Twitter tijdens de uitzending van Boer Zoekt Vrouw en volgen we onze zakelijk connecties op LinkedIn. Vele miljoenen met ons, wereldwijd en dagelijks.

En daar ligt gelijk de grote kans; er is een enorm potentieel bereik binnen social media. Gegarandeerd dus, dat ook jouw doelgroep aanwezig is. Met specifieke content voor ieder social media platform kun je deze mensen dagelijks bereiken. Niet voor niets dus, dat steeds meer merken kiezen voor social media in hun (branding) campagnes.

Visie op Social Media Marketing

Het eindigt niet bij branding campagnes. Juist niet, willen wij zeggen, want social is ook een sterk conversie kanaal. Alle data die gebruikers in hun profiel aangeven en alle interacties die gebruikers hebben met de diverse content, kan gebruikt worden om jouw specifieke en meest relevante doelgroep te bereiken. Combineer dat met de steeds uitgebreidere Facebook Pixel, waarmee we website gedrag kunnen meten, en – tadaa – hyper relevante targeting! Het gevolg is betere performance. Via product feeds kunnen nu ook advertenties dynamisch uitgeleverd worden, waardoor niet voor elke advertentie handmatig werk vereist is. Enorm waardevol dus, deze dynamische (re)targeting. Vandaar dat social advertising ook een belangrijke rol speelt in lower-funnel campagnes.

Social Media Marketing & Growth Marketing

Social bevindt zich in de ‘Campaigns’ kolom van Storm Digital’s Growth Marketing model. Een gezonde mix tussen keiharde performance en aansluitende content; dat is wat we beheersen. Zonder goede content behalen we nooit de beste resultaten, vandaar dat beide hand-in-hand moeten gaan. Onze consultant beheersen beide en helpen merken bij het uitrollen van een goede content-strategie, een strategische funnel-uitrol en bijbehorende campagnes. Omdat we een van Nederlands grootste adverteerders zijn, hebben we nauw contact met Facebook en vele bêta-toepassingen.

Social Media Marketing bij Storm Digital staat voor:

– Vakgroep met brede expertise op het gebied van (paid) social media
– Focus op rendement
– Officiële partner Smartly.io
– Goede relatie met de verschillende social platformen
– Meedraaien in beta-toepassingen

Wil je ook starten met Social Media Marketing? Neem dan contact op met één van onze social consultants om te weten wat we voor jou kunnen betekenen.

Klinkt goed!

Ik kom graag eens kletsen onder het genot van een kop koffie.

Neem contact met ons op

Wij werken o.a. voor: